Липсва над 300 метра от дигата на Струма край село Струмяни

Липсва над 300 метра от дигата на Струма край село Струмяни
http://www.e-79.com
A A+ A++ A

Спешно трябва да бъдат отпуснати около 600 000 лева за укрепване на дигата на река Струма край Струмяни. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Емил Илиев, кмет на Община Струмяни. По думите му проблемът съществува повече от година и половина. „Над 300 метра от дигата на река Струма край село Струмяни е напълно отнесена. Подкопано е и трасето на голямо отклонение на главния газопровод в близост до реката“, каза Илиев. Въпреки сериозната опасност за населението и инфраструктурата, спешната поръчка за укрепване на района е спряна.

„Този проблем стои от две години и той е юрисдикция на „Напоителни системи“-ЕАД. Ние сигнализирахме преди една година, че вече две години не се прави нищо по този въпрос“, коментира Илиев. По думите му заради очакваното затопляне и снеготопене, което ще повиши рязко речното ниво, трябва да се предприемат действия, за да се избегне водното бедствие от преди две години, когато водите отнесоха голяма част от пътя за близкото село Илинденци.

„Към този момент няма опасност от наводнение. Това е едно от най- ниските места на реката, поради липсата на валежи, но пък при следващото снеготопене ще последват същите поражения от преди две години“, алармира Илиев. Той подчерта отново, че това не е под юрисдикцията на Община Струмяни. Ние сме свикали само Междуведомствената комисия за описване на проблема. В крайна сметка Напоителни системи са възложителя на тази обществена поръчка. Те са хората, които ще осъществяват контрола „, каза Илиев. Иво Иванов, управител на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Струма-Места отказа коментар по темата като подчерта, че този казус трябва да бъде отнесен към Министерство на земеделието.

#дига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници