Съдът в Испания се произнася по делото срещу инфанта Кристина и съпруга й

Съдът в Испания се произнася по делото срещу инфанта Кристина и съпруга й
Източник: Poligraff
A A+ A++ A

Испански съд ще произенсе след час присъди срещу сестрата на краля инфанта Кристина и съпруга й Иняки Ураднагарин. Двамата са обвинени в данъчни измами и финансови злоупотреби. Процесът продължи една година, предаде БНТ.

Инфанта Кристина и съпругът й бяха разследвани по така наречената афера Ноос по името на фондацията с идеална цел, управлявана от Иняки Урдангарин. 51 годишната сестра на краля е обвинена в данъчни измами, свързани с предполагаемо отклоняване на средства от фондацията на съпруга й. През януари 2016 та, Кристина стана първият член на кралското семейство, който беше изправен в съда.

49 годишният й съпруг, олимпийски медалист по хандбал е обвинен и в злоупотреба с влияние и пране на пари. Прокуратурата поиска за него присъда от 19 години затвор. Смята се, че той е отклонил сумата от 6 милиона евросубсидии, дарени от регионалните правителства на Балеарските острови и Барселона в периода 2004 - 2006 година. Кристина беше съдена по жалба на организацията "Чисти ръце". Според адвокатите на принцесата, нейни представители са поискали пари, за да оттеглят жалбата.

#Кристина #измами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай