Турски автовоз се запали на паркинг в Русе

Турски автовоз се запали на паркинг в Русе
Огънят е тръгнал от шофьорската кабина, като я е овъглил напълно, но за щастие шофьорът е излязъл навреме и не е пострадал. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турски автовоз бе обхванат от пламъци на ТИР-паркинг край Русе по пътя за София.

Огънят е тръгнал от шофьорската кабина, като я е овъглил напълно, но за щастие шофьорът е излязъл навреме и не е пострадал, предаде БГНЕС.

До идването на пожарникарите огънят бе овладян, като на помощ при гасенето се притекли хора от останалите ТИР-ове със своите пожарогасители.

Те изхабили 5-6 големи пожарогасителя, докато локализират огнището. След пристигането си огнеборците потушиха остатъчните пламъци и разчистиха тлеещите останки от шофьорската кабина.

Турският ТИР не е бил натоварен с автомобили и е пътувал към Турция. Пожарът е възникнал внезапно, като бързо е обхванал цялата кабина.

Опасността е била голяма, защото е можело да се взривят резервоарите на товарния автомобил и огънят да обхване и намиращите се в непосредствена близост ТИР-ове, които изчакват на паркинга заради въведените ограничения за движение в почивните дни.

Паркингът край хижа „Приста“ бе пълен с товарни камиони и можеше да стане голяма беля, коментираха шофьорите. Причината за инцидента тепърва ще се изяснява.

#автовоз #Турция #Русе #София #пожарогасител #пожарникари #ТИР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници