Ще модернизират ГКПП по летищата

Ще модернизират ГКПП по летищата
Цветанов поясни, че целта е България да има едни от най модерните контролно-пропускателни пунктове за обслужване на граждани по границите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че се изработва проект за въвеждане на електронни карти по граничните пунктове.

Той поясни, че целта е България да има едни от най модерните контролно -пропускателни пунктове за обслужване на граждани по границите, предаде БНР.

"Това, което искаме да направим, е да видим как ще се възприеме и как ще започне функционирането и дали действително ще доведе до облекчаването на потока, но трябва да ви кажа, че контролът е изключително добър, защото дава възможност дали е фалшив даден паспорт или не и по този начин също гарантираме една по-голяма сигурност," каза Цветанов.

Първото устройство ще бъде поставено на аерогара София и, до месец - два след одобряването на проекта, ще има готовност за поставянето на такова устройство и на останалите летища в страната, добави министърът.

#летища #ГКПП #модернизиране #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници