Microsoft представи таблетите Surface

Microsoft представи таблетите Surface
A A+ A++ A

След дни на предположения и спекулации Microsoft представи своята нова серия от таблети Surface, която ще използва, за да демонстрира възможностите на следващата версия на Windows. В нея има две устройства, които са снабдени с ClearType HD 16:9 дисплей с диагонал 10.6", разчитат на процесори с различна архитектура и съответно ще работят с Windows 8 и Windows RT. В единия случай ни очакват 22nm процесор Intel Ivy Bridge, корпус с дебелина 13,5 мм и тегло 903 грама, както и батерия с капацитет 42 Wh, допълнени от 64 GB или 128 GB вградена памет, microSDXC слот, USB 3.0 и Mini DisplayPort интерфейс. Другото устройство е с дебелина 9,3 мм при тегло 676 г и ще заложи на чип NVIDIA Tegra. Батерията в него е с капацитет 31.5 Wh, ще са достъпни варианти с вградена памет 32 GB и 64 GB, а сред другите характеристики откриваме microSD слот и USB 2.0. И двата таблета имат 2x2 MIMO антени и две HD камери.

Устройствата са замислени и проектирани изцяло от служители на Microsoft, а сред отличителните черти по отношение на промишления дизайн е корпусът от специална магнезиева сплав, изработен по технологията VaporMg (произнася се Vapor-Mag). Според Microsoft тя създава повърхност, наподобяваща тази на луксозен часовник, а продуктите с нея стават изключително здрави и тънки. Таблетите имат вградена поставка, която не влияе на дебелината им. Като допълнителен аксесоар е достъпен Touch Cover - с дебелина 3 мм, този предпазен калъф с клавиатура разполага със специална сензорна технология, която е способна да отчита натиск. Ще е достъпен и вариант с дебелина 5 мм, който ще има движещи се клавиши. И двата калъфа ще се предлагат в различни цветове и ще се свързват с таблета чрез магнит.

Засега не са известни цените, на които ще се предлагат устройствата, но според Microsoft Surface с Windows RT ще струва колкото другите таблети с ARM процесор на пазара и ще се появи първо в продажба. Три месеца по-късно очакваме модела с Windows 8 Pro, който ще има цена, сравнима с тази на ултрабук лаптопите.

http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници