САЩ готови да ударят Северна Корея

САЩ готови да ударят Северна Корея
A A+ A++ A

Съединените щати не изключват възможността да нанесат военни удари по Северна Корея. Също така е възможно такива действия да бъдат насочени директно към смяната на режима в страната. Това пише The Wall Street Journal, цитирайки ананимни източници, участващи в процеса по преразглеждането на стратегията на Вашингтон по отношение на Пхенян. Те отбелязват, че наскоро САЩ дори са обсъждали със свои съюзници различни възможности за военна намеса в Северна Корея.

Подобни разговори е имало дори при официалната визита на японския премиер Шиндзо Абе във Вашингтон миналия месец. Според изданието при разговорите му с администрацията на Доналд Тръмп му е било съобщено неколкократно, че към момента спрямо Северна Корея се разглеждат "абсолютно всички варианти", предаде "РИА Новости". Японската страна е наясно, че това включва и военна намеса. И че шансът за подобно развитие на нещата е изключително голям, ако Пхенян обяви, че ще изстреля експериментално междуконтинентална балистична ракета.

Преди време CNN отбеляза, че Доналд Тръмп разглежда именно Северна Корея като основната заплаха за САЩ. В началото на януари пък New York Times цитира изявление на Ким Чен Ун, в което той отбелязва, че Пхенян е достигнал до последната фаза преди пробно изстрелване на такава ракета. Самият Тръмп тогава коментира в Twitter, че това не може да се допусне. Малко по-късно японската агенция Kyodo предаде думите на севернокорейския външен министър, че страната вече е готова да направи тест с междуконтинентална балистична ракета по всяко време и от всяко място.

източник:inews.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници