ЦИК заличи регистрациите на 36 кандидат-депутати

ЦИК заличи регистрациите на 36 кандидат-депутати
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Общия брой на регистрираните кандидати за народни представители е 4725, от тях независимите са 9. Това каза на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова, пише Труд.

„Всички кандидати бяха изпратени за проверка дали отговарят на изискванията да бъдат избирани“, обясни тя и уточни, че регистрацията на 36 кандидати е заличена. „Има 14 регистрирани кандидати, които не са били регистрирани в първото подаване на кандидатските листи“, посочи Камелия Нейкова. „Установено е, че 7 от тях няма да имат навършени 21 години към изборния ден“, коментира говорителят на ЦИК.

По думите й за 4 кандидати е установено, че имат и друго гражданство, освен българско, а 1 кандидат е бил регистриран в 3 изборни района. „За участие за изборите са регистрирани 8 неправителствени организации с 82 лица, които ще извършват наблюдение на изборния процес“, заяви Камелия Нейкова. По думите й на 1 организация е отказана регистрация, тъй като не отговаря на изискванията, а по молба на едно сдружение регистрацията му е била заличена.

„Международните наблюдатели са 3 организации, общо с 53 лица“, посочи говорителят на ЦИК. „От днес на интернет страницата на ЦИК има нова секция Кандидатски листи, която е създадена за улеснение на всички граждани“, обясни Камелия Нейкова и допълни, че с новата секцията има възможност да се прави проверка по изборен район, а не както досега да се налага да се отваря отделно страницата на съответния РИК.

#ЦИК #РИК #кандидати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници