Поредно доказателство за амбициозни българи! Двама пловдивчани правят революция в спортните новини

Поредно доказателство за амбициозни българи! Двама пловдивчани правят революция в спортните новини
Sporta.bg
A A+ A++ A

Българите сме се доказали като иновативни, амбициозни и прагматични хора. Поредното доказателство за това са пловдивчаните Андрей Спасов и Йордан Лазаров, които преди няколко дни (на 3-ти март) пуснаха своя нов продукт на пазара. Става въпрос за мобилно приложение за смартфони, което сме сигурни, че ще разтърси всеки запален футболен или спортен запалянко. Разговаряме с единия от тях - Андрей Спасов, който е идеолог на иновацията.

- Здравей, Андрей! Всички футболни фенове под тепетата те познават от проекта ти "Пловдив Дерби", какво представлява новото ти начинание?

- Преди 6 години стартирах може би първия регионален спортен сайт в България. За Пловдив съм сигурен, че бях първи. След бързия му успех много скоростно се появиха още половин дузина такива проекта под тепетата. Трибуна Пловдив, Спортен Пловдив, Густо спорт и още и още. Всички ние сме в жестока конкуренция за новини. Не бих искал да оценявам, кой е по-добър, кой е по-четен и кой е по-достоверен. Не искам и феновете на футбола и спорта да го правят. Всички ние си имаме предимствата и недостатъците. Именно така се роди и идеята ми за SportFeed. Приложението на Android и iOS обединява над 30 от най-големите и авторитетни сайтове в България, както и най-популярните регионални такива. Да си представим, че ти си фен на Ботев или Локомотив. Искаш да прочетеш всяка една новина за твоя отбор. И почваш: Отваряш едно след друго спорта бг, спортали, гонгове, дербита, нюзове, официални сайтове, фенски страници и т.н., и т.н. Изведнъж осъзнаваш, че си отделил над половин час, за да "преровиш" всички сайтове и да прочетеш всичко за твоя любим отбор. Аз и моят партньор в това начинание Йордан Лазаров ще сложим край на това. Нашето приложение (SportFeed), ще предоставя на потребителите си всички тези новини директно на телефоните им. И то на момента, в който се появят. Така читателят ще бъде информиран максимално."

Още можете да намерите на страницата Sporta.bg.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници