Слънцето и децата. Важни са вашите действия и по-малко самата козметика

Слънцето и децата. Важни са вашите действия и по-малко самата козметика
A A+ A++ A

За максимален ефект при нанасянето на слънцезащитния крем (или лосион, или олио) е необходимо да спазвате някои правила. В противен случай, дори и да сте закупили скъп продукт с висок слънцезащитен фактор, вие може да не сте достатъчно добре защитени от вредното въздействие на слънцето.

Особено внимание трябва да обърнете на защитата при децата. Тяхната кожа е значително по-чувствителна. От друга страна, децата невинаги сътрудничат на родителя. Понякога те отказват да носят шапка, не търпят очила, дори мазането с крем им е често доста неприятно. Ако вие не успеете да нанесете равномерно достатъчно количество от слънцезащитния продукт (дори и той да е предназначен за деца и да е с много висок SPF), възможно е да последват проблеми. Ето какво трябва да имате предвид:

  • Изберете слънцезащитен крем с много висок слънцезащитен фактор (почти всички марки се предлагат и в детски вариант с SPF 50).
  • Изберете продукт с по-лека консистенция. За детето нанасянето ще е по-приятно, а за вас – по-лесно.
  • Разклатете добре продукта всеки път, преди да го използвате, за да смесите добре всички съставки в него.
  • Предвидете нанасянето около 30 минути преди излагане на слънце.
  • Нанасяйте обилно количество, масажирайте кожата до попиването на крема. Не е необходимо по кожата да остават бели следи.
  • Не забравайте да нанесете по всички части на тялото, изложени на слънцето. Особено често се пропускат врата, ушите.
  • Не пристъпвайте към нанасянето като към досадно задължение – детето усеща това и няма да ви сътрудничи. Превърнете нанасянето в игра. Отлични резултати има, когато например при нанасянето обяснявате на детето за слънцето и за кремчето някаква история. Забавно за малките деца е, ако нанасяте крема първо на точки. „Дай да направим бели точки по ръчичката!“ и играта започва. Децата обичат да се цапат. А когато размазвате: „И хоп! Точките ги няма! Дай сега на крачето!“. Позволете на детето да ви намаже вас, докато вие мажете него. За повечето деца това ще е голямо удоволствие.
  • Повторете процедурата след къпане, бърсане с кърпа или обилно потене, тъй като кремът се отстранява така.
  • Не забравяйте да предвидите лятна шапка и очила с УВ защита.
  • Възможно е да последва изгаряне на кожата въпреки слънцезащитата, ако се излагате на слънце, когато то е най-силно – между 11 и 15 часа.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници