Туск разкри преговорните позици на ЕС за Брекзит

Туск разкри преговорните позици на ЕС за Брекзит
Източник: МИГNews
A A+ A++ A

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е представил черновата на преговорните позиции на ЕС относно Брекзит и даде ясно да се разбере, че Великобритания трябва първо да започне развода със Съюза преди да започнат преговори по бъдещите отношения помежду им, пише The Independent, предаде Дарик.

В документа от девет страници се сочи, че трябва да бъде „постигнат значителен прогрес“ по преговорите за излизане, включително и по „сметката за развода“ преди преговорите за бъдещите отношения да започнат. В черновата на наръчника се сочи, че ЕС е готов да обмисли „преходно споразумение“ и че се готви за случай, при който преговорите ще се провалят.

Документът, който поставя основата за продължаващите две години преговори за Брекзит, сега ще бъде изпратен на европейските столици преди да бъде одобрен окончателно на срещата на високо равнище на 29 април. Предвиждат се тристепенни преговори. По време на първата им част ще се обсъжда прекъсването на съществуващите отношения между Лондон и Брюксел. По време на втората част ще се поставят рамки за бъдещите преговори по евентуално търговско споразумение, докато по време на третата част ще се обсъжда преминаването от старите към новите отношения.

#Доналд Туск #ЕС #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино