Без лицензия за централи до 10 MW

Без лицензия за централи до 10 MW
Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Не се изисква издаване на лицензия за производство на електрическа и топлинна енергия от лице, притежаващо централа с обща инсталирана електрическа мощност до 10 МW.

Това предвиждат приети на второ четене от парламента промени в Закона за енергетиката. Досега беше разписана мощност до 5 MW, предаде Дарик.

На регулиране от ДКЕВР подлежат методиката за определяне цената за достъп и пренос по газопреносна или газоразпределителна мрежа, както определянето на цената за достъп до газохранилище и съхранение на природен газ в газохранилище, пише БТА.

На регулиране от ДКЕВР не подлежат цените на енергията, природния газ и услугите, предоставени от енергийните предприятия, при установяване наличието на конкуренция, която дава възможност за свободно договаряне при пазарни условия, записаха депутатите.

Комисията има самостоятелен бюджет, който е част от републиканския бюджет и се гласува от Народното събрание. Министерският съвет не може да изменя проекта на бюджет на комисията, а само изразява становище пред парламента.

#лицензия #енергия #ДКЕВР #Министерският съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници