Зареждането на iPad струва изненадващо малко, показва проучване

Зареждането на iPad струва изненадващо малко, показва проучване
A A+ A++ A

Според проучване на Electric Power Research Institute (EPRI) зареждането на устройства на Apple към днешна дата е изненадващо евтино. Според данните на Института всекидневното зареждане на напълно празна батерия на iPad струва на американския потребител общо 1,36 долара на година (консумация по-малко от 12 kWh). Проучването на EPRI всъщност е имало за цел да провери дали потребителите в САЩ използват повече електричество с увеличаването на мобилните устройства в употреба и по тази причина от Института са решили да обърнат внимание на таблетите, които в момента навлизат в ежедневието доста интензивно.

Като имаме предвид обаче, че все повече потребители заменят настолните си компютри с преносими устройства за задачи като сърфиране в интeрнет, това означава, че общото потребление на електричество на пазара ще спада. То намалява и ако потребителите оставят домашните игрови конзоли за сметка на по-малки устройства като таблети и смартфони. Когато обаче потребителите използват таблетите като допълнение на останалите устройства, които използват, тогава очевидно потреблението на енергия ще расте.

http://my.epri.com/portal/server.pt/gateway/PTARGS_0_243352_317_205_776_43/http%3B/uspalecp604%3B7087/publishedcontent/publish/epri_calculates_annual_cost_of_charging_an_ipad_at__1_36_da_855261.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници