Хванаха телефонен обирджия, жегнал с крупна сума старица от Левски

Хванаха телефонен обирджия, жегнал с крупна сума старица от Левски
Източник: E-razgrad
A A+ A++ A

Криминалисти от Районно управление „Полиция” – Левски установиха и задържаха извършител на телефонна измама за голяма сума. Това съобщиха от ОД на МВР – Плевен, пише Труд.

Сигнал за престъплението е подала на 21 март 85-годишна потърпевша. Тя обяснила, че няколко часа по-рано, към 14.30 часа, била въведена в заблуждение от непознат, обадил й се по телефона. Той се представил за полицейски служител и обяснил, че в момента се провеждала полицейска операция, за която били необходими парични средства с цел задържането на занимаващи се с измами.

Пенсионерката се подвела и оставила на пейка пред дома си дамска чанта с 5000 евро и 8900 лева. След това се прибрала, тъй като била предупредена, че е възможно да има стрелба. За случая е уведомена Районна прокуратура – Левски и образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативни действия е установен извършителят на измамата – 33-годишен то село Звънарци, област Разград. Той е направил пълни самопризнания и в присъствието на служебен защитник е привлечен като обвиняем за престъпление. Работа на разследващите продължава.

 

#Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници