Павлова: Липсващите документи за тунел "Железница" блокират проекта

Павлова: Липсващите документи за тунел "Железница" блокират проекта
YouTube
A A+ A++ A

Скандалът с изнесените и липсващите документи от търга за изграждане на тунел "Железница" на магистрала "Струма" на практика блокира проекта. За възстановяването му ще е нужна поне година, каза в студиото на "Денят започва" бившият регионален министър и избрана за депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Тя припомни, че ако 2022 година магистралата не бъде изградена ще загубим европейското финансиране и ще трябва да върнем 1 милиард и 200 милиона лева. Павлова изрази съмнение, че става въпрос за некомпетентност, а за умишлени действия. Според нея работата на служебния кабинет налага по-бързото сформиране на редовно правителство.

Преговорите между ГЕРБ и Патриотите продължават и тя е оптимист, че съгласие по програмата и политиките за пълен 4-годишен мандат ще бъде постигнато следващата седмица.

Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, избрана за депутат от ГЕРБ: Има няколко теми например пенсиите, санирането, мажоритарния вот, които подлежат на сериозен анализ как да намерим добрия компромис. По повечето от останалите неща имаме добър диалог и можем да постигнем съгласие. Не е редно и не е уместно все още да говорим за имена в бъдещия кабинет, преди да сме изчистили секторните политики и приоритетите на двете програми. Ние виждаме в последните дни умишлени действия. Прекратяват се големи обществени поръчки, бърза се с обявяването на нови обществени поръчки. Това, което се прави, вече е видимо, че не е поради некомпетентност. Вече се виждат систематични, умишлени действия къде за кадруване, къде за обявяване на обществени поръчки, къде за предоговаряне, продажба на имоти, апартаменти.

#Лиляна Павлова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници