Учителският синдикат настоя за професионални медици във всяко училище

Учителският синдикат настоя за професионални медици във всяко училище
Източник: YouTube
A A+ A++ A

За медицински специалист във всяко училище настояват от Синдиката на българските учители. Според председателя на синдиката Янка Такева не е задължително учебните заведения да се обслужват от лекари, които сега започват своята кариера. По думите й това може да бъдат доктори в пенсионна възраст, фелдшери и медицински сестри, предаде Дарик.
 
Според Янка Такева всяко училище трябва да разполага с медицински специалист. "Където има ученици, това е много рисков контингент, трябва да има медицинско лице, което да носи отговорността. Светът е толкова разнообразен, че никой не иска лекари, които тепърва ще градят кариера. Има пенсионирани лекари, има парамедици, какви ли не специалисти, така че всеки, който има медицинска компетенция може да работи в училище като медицински специалист", обясни Такева.
 
Проблемът с агресията на българските деца не е психологически, а социално-педагогически, смята председателя на учителския синдикат. "Смятам, че във всяко училище трябва да има социален работник, не толкова психолог, защото проблемът на нашите деца е социално-педагогически, не толкова психологически, за да стресираме родителите, че вижте вашите деца има психически проблем", поясни тя.

Сред основните заплахи за сигурността на децата в училище се нареждат природните бедствия, агресията и тероризма, категорична е Янка Такева.

#училище #медицински

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »