ГЕРБ и патриотите са готови за пълен мандат

ГЕРБ и патриотите са готови за пълен мандат
Нова телевизия
A A+ A++ A

Обединените патриоти и ГЕРБ са готови с програма за управлението на страната до 2021 година. Партиите обявиха, че са готови за пълен мандат. Каква точно ще е структурата на новото правителство обаче все още не е ясно, предаде Нова телевизия. 

„Преговорният процес за изработването на общата стратегическа програма на бъдещето коалиционно управление вече приключи. Програмата е разписана на 21 страници – като една символика за това, че се обединяваме около общото си решение да организираме и да проведем управлението на страната до 2021 година”, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„В резултат от изборите в края на март нямаше много възможни комбинации за съставяне на бъдещо правителство. Ние сме длъжни в името на интересите на България да постигнем обща програма и да реализираме общо управление, тъй като други варианти няма. За нас е недопустимо каквото и да е било обединение и сътрудничество с ДПС. Вариантите с участието на БСП и Воля са нереални, тъй като не може да се постигне мнозинство в Народното събрание”, каза още Симеонов. 

„Всяка страна направи необходимите отстъпки, но в крайна сметка се подписахме под документ, който сме решени да реализираме”, добави Симеонов.

Ако не се бяхме разбрали с Обединените патриоти, трябваше да отидем на нови избори в следващите няколко месеца. БСП и Обединените патриоти  не могат да направят дори и с ВОЛЯ коалиция“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние отстъпвахме в пенсиите, те отстъпваха от други неща, но винаги сме се ръководили от принципа "България над всичко”, подчерта той.

Борисов подчерта, че за постове и за структура на бъдещия кабинет не са водени разговори. "Решихме да напишем документа, а след това да намерим най-подходящите хора", уточни той. 

#ГЕРБ #Обединени патриоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници