Европейският съд по правата на човека: Русия да плати 3 млн. евро на жертвите от Беслан

Европейският съд по правата на човека: Русия да плати 3 млн. евро на жертвите от Беслан
YouTube
A A+ A++ A

В четвъртък Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) се произнесе по жалбата на роднините на жертвите на терористичния атентат от 2004 г. в Беслан, Северна Осетия, задължавайки Русия да изплати на ищците около три милиона евро, предава TACC, като се позовава на текста на съответното решение, публикувано на интернет страницата на ЕСПЧ.
„Съдът постанови, че Русия е длъжна да изплати на жалбоподателите общо 2,995 млн. евро обезщетение за морални щети, а също и 88 хил. евро на представителите на ищците за съдебни разходите", се казва в разпространеното съобщение. 
Компенсация трябва да получат около 400 души, пояснява агенцията, предаде агенция Фокус. 

Решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по делото за терористичния атентат от 2004 г. в Беслан, Северна Осетия, ще бъде обжалвано. Това потвърдиха от Министерството на правосъдието в Москва, предава TACC. 
По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли като „неприемливо“ съдебното решение на европейския орган, съгласно което Русия не е предприела необходимите мерки, за да предотврати трагедията, при която загинаха 330 души. Москва ще трябва да изплати близо три милиона евро обезщетения на близките на жертвите, постановиха още магистратите.ѝ

#Беслан #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници