Английско семейство връща към живота болни и ранени кучета у нас

Английско семейство връща към живота болни и ранени кучета у нас
Нова телевизия
A A+ A++ A

Ако някога имате път към град Рудозем няма как да не ви направи впечатление поразяващата липса на бездомни кучета. Всичко това градът дължи на двама души, които връщат към живота болните и ранените.

Става въпрос за английско семейство, което от години живее в България. Даян и Тони помагат на бездомните кучета и им намират дом и семейство вече 10 години. За това време над 1500 от техните кучета са осиновени в редица европейски страни, както и в САЩ, предаде Нова телевизия.

Цялото семейство, с 4 деца, 4 кучета и 2 котки, се установяват на улица "Минен техникум". Даян и Тони са искали да живеят на спокойно място близо до планини и гори, така някой им препоръчал България. В градчето попадат случайно, но много бързо усещат, че това е тяхното място.

В началото били посрещнати мило и гостоприемно, но с годините и безбройните кучета, които приели в дома си, те си спечелили и много неприятели. Това обаче не ги спряло да спасят бездомните животни. Те разказват, че постоянно ставали свидетели на жестокости. И така открили, че съдбата им е отредила специална мисия. 

 

В началото имали намерение да направят заведение, с което да се издържат. 6 месеца по-късно обаче те приютили много бити и измъчвани животни, за които били похарчили почти всичките си спестявания. Ръка им подават техни приятели от Англия. И така Деян, и Тони започват да помагат, а така фамилията им става все по-многолюдна.

Преди 6 години двамата създават дом за бездомни кучета без никаква помощ от местната власт. В момента семейството имат 22 кучета и 7 котки.

#бездомни кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници