Алонсо триумфира на Формула 1 във Валенсия

Алонсо триумфира на Формула 1 във Валенсия
Алонсо стана първият пилот с две победи от началото на повече от оспорвания сезон 2012 и поведе в генералното класиране. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Испанският пилот на „Ферари” Фернандо Алонсо записа победа в старта от Формула 1, който бе в родината му, след като преди това разочарова в квалификацията и тръгна от 11-а позиция.

Алонсо стана първият пилот с две победи от началото на повече от оспорвания сезон 2012 и поведе в генералното класиране.

Легендата в този спорт – Михаел Шумахер, успя да се класира трети, с което записа и първия си подиум след завръщането си в „кралските гонки", предава bTV.

Състезанието във Валенсия бе изпълнено с много драматични обрати. Двукратният световен шампион Себастиан Фетел започна от полпозишън и дълго време задържа първото място, но в 33-ата обиколка отпадна.

От това се възползва Алонсо, който излезе начело, а след отпадането на Грожан тройката се допълваше от Хамилтън и Райконен.

Две обиколки преди края задните гуми на Хамилтън тотално се изхабиха и той бе задминат от финландеца. Само минути по-късно британецът бе закачен от Малдонадо при опит за изпреварване и също отпадна, като Хамилтън бе бесен от случилото се.

През това време Михаел Шумахер направи изключително силен финал и в последните шест обиколи се изкачи от девето до трето място.

Алонсо взе втората си победа от началото на сезона и поведе в генералното класиране, Райконен остана втори, а Шумахер се пребори за първи подиум след завръщането си във Формула 1.

#Фернандо Алонсо #Ферари #Формула 1 #Валенсия #Михаел Шумахер #Себастиан Фетел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници