Иранец, хванат с над 200 кг. хероин на границата, иска да го пуснат от ареста

Иранец, хванат с над 200 кг. хероин на границата, иска да го пуснат от ареста
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Пловдивският апелативен съд ще разгледа на 9 май (вторник) от 10 часа жалбата на обвиняемия ирански шофьор Вахид Н. против решението на Окръжния съд в Хасково, с което му бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, пише Труд.

Вахид Н. е обвинен в престъпление по чл. 242, ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс – пренасяне през границата на страната на 240,70 кг хероин в 468 консервени кутии за подправки. Огромното количество наркотик бе спипано от митничари на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен камион „Сканиа“ с прикачено към него ремарке.

Хасковският окръжен съд е приел, че са налице всички предпоставки по чл. 63, ал.1 от НПК – срещу Вахид Н. е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и друго по-леко наказание. От данните по делото може да се направи обосновано предположение за извършено от обвиняемия престъпление по чл. 242 ал.4 вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

Налице е и реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, която опасност следва от тежестта на санкцията, предвидена за престъплението, за което по отношение на Вахид Н. е предявено обвинение, предполагащо той да се укрие, с цел осуетяване на евентуална бъдеща наказателна репресия. Касае се за голямо количество хероин, на изключително висока стойност, внесено у нас след предварително прецизно организиран трафик с участието на лица от Иран, Турция и България.

Наркотикът е бил предназначен за разпространение на територията на друга държава – членка на ЕС. Отделно от това обвиняемият е чужд гражданин, няма адрес в страната, липсва каквото и да било възможност той да се установи в България, са мотивите на хасковските окръжни магистрати.

#Хасково #ЕС #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници