Антимонополът започна проверки по програмата за саниране

Антимонополът започна проверки по програмата за саниране
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията извърши едновременни проверки в дружества, участващи в процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност. Това съобщиха от пресцентъра на КЗК, предаде "Фокус".

На 10 май2017 г. служители на Комисията са извършили едновременни проверки на място в офисите на фирми „Архкон Проект“ ООД, „Евиданс инженеринг“ ООД и „ВМЛ – консулт“ ЕООД в град София. Проверките на Комисията са осъществени като част от проучване по преписка, образувана след самосезиране на КЗК, с предмет установяване на извършено нарушение по чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията.

Целта на проверката на място е да се открият и изземат преки и косвени доказателства за евентуално извършено от проверяваните предприятия нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики (картел), изразяващо се в манипулиране на процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност.

В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения. 

#саниране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници