Одеяло лекува безсъние

Одеяло лекува безсъние
Източник: Gravity
A A+ A++ A

Вече всеки може да се наслади на по-дълбок и спокоен сън с новото високотехнологично одеяло, предназначено да намалява стреса и тревожността, като създава усещането, че ви прегръщат, съобщава Daily Telegraph, цитиран от Profit.bg.

Прилагайки принципите на терапията за „симулиране на дълбок натиск“, одеялото Gravity е направено така, че да успокоява нервната система, атакувайки точки за натиск върху тялото, свързани с подобрен сън, настроение и релакс. Така се създава усещане, че ви прегръщат по начина, по който родител завива дете, за да заспи.

Смята се, че процесът увеличава нивата на серотонин и мелатонин, а в същото време намалява нивата на кортизол, който понижава сърдечния ритъм и кръвното налягане, а в същото време минималното движение на тялото, в резултат на повишения релакс, стимулира 
REM (бързо движение на очите) цикъла на съня – периода, в който мозъкът и тялото се презареждат.

Одеялото се предлага в три размера – 6.8 килограма, 9 килограма и 11.3 килограма, за да съставлява между 7 и 12% от теглото на потребителя. 
Gravity е изработено от материи, които могат да се перат и да дишат, така че да не ви е твърде горещо под завивката.

„Науката зад 
Gravity разкрива, че одеялото може да се използва за лечението на редица проблеми, включително безсъние, посттравматичен стрес, обсесивно-компулсивно разстройство, дефицит на внимание, хиперактивност, както и стрес и продължителна тревожност“, казва базираният в Бруклин дизайнер Джон Фиорентино.

Изследване установило, че утежнените одеяла могат да имат положителни последици за съня. Изследване установи, че утежнените одеяла осигуряват полезен успокояващ ефект, особено при клинични разстройства и „могат да помогнат за намаляването на безсънието“. 

Gravity се предлага на цена от 169 долара и се очаква доставките да започнат тази есен през септември и октомври.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници