Най-малко трима души щурмуваха сградата на афганистанската държавна телевизия, има ранени

Най-малко трима души щурмуваха сградата на афганистанската държавна телевизия, има ранени
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Най-малко трима нападатели са проникнали в сградата на афганистанската държавна телевизия (RTA) в източния град Джалалабад, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от местните власти, пише Труд. „Можем да потвърдим, че няколко бунтовници са влезли в сградата. Все още не е ясно кои са те и какви са целите им“, заяви говорител на губернатора на провинцията, пояснявайки, че има най-малко трима нападатели.

От вътрешността на сградата, която се намира в близост до комплекса на провинциалния губернатор, се чува тежка престрелка.

Инцидентът е станал около 10:00 ч. местно време в административния център на провинция Нангархар. В същия район са и административните сгради на провинцията, предаде РИА. По данни на очевидци в близост до сградата на телевизията се е чул взрив. Местен тв канал съобщи за сблъсъци между силите за сигурност и нападателите, както и че стрелбата идва от сградата на държавната телевизия. В следствие на взрива има ранени. От медията коментират още, че близо 24 души са били транспортирани до болница след нападението.

 

#Нангархар #Джалалабад #тв канал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници