Първата внучка на японския император се сгодява

Първата внучка на японския император се сгодява
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Първата внучка на японския император Акихито и най-голямата дъщеря на японския принц Акишино - принцеса Мако се сгодява за бившия си състудент Кей Комуро, информираха Асошиейтед прес и ТАСС. Планира се годежът да бъде обявен официално, когато бъде завършена необходимата подготовка, посочи на пресконференция представител на управлението по въпросите на императорския двор, предаде Дарик.

Той изрази съжаление за преждевременното изтичане на новината в медиите и потвърди, че точно Комуро е избраникът на принцесата. "Наистина ще бъда много щаслив, ако всичко върви по план", добави още представителят. Бъдещите съпрузи, и двамата 25-годишни, са се запознали преди около 5 години на парти за обсъждане на следване в чужбина и Комуро направил предложение на принцесата след близо година. 

Бащата и майката на Мако - принц Акисино (Фумихито) и принцеса Кико - са одобрили решението на дъщеря си, която след сватбата ще напусне императорското семейство и ще стане "обикновена японка". Кей Комуро в момента живее в Йокохама заедно майка си и дядо си, получава допълнителна квалификация в университета "Хитоцубаси" и работи в юридическа кантора в центъра на Токио. Като студент Комуро работи в кухнята на френски ресторант. През 2010 г. взима участие в събитие, посветено на популяризирането на туризма по плажовете на Канагава, където е и лятната резиденция на императора.

Принцеса Мако е най-голямата дъщеря от трите деца на принц Акисино, който е втори в реда за наследяване на престола след по-големия си брат принц Нарухито. Принцесата винаги се отличавала с любовта си към визуалните изкуства и литературата, допълват от ТАСС. По време на обучението си, тя изготвя проучване за това, защо по-голямата част от картините, посветени на японската митология, са написани в края на 19-ти и началото на 20-ти век по времето на Мейджи. Сега Мако работи като изследовател в един от музеите на университета в Токио. Принцесата ще бъде първата внучка на император Акихито, която ще се жени. 

Жените не могат да се възкачат на трона в Япония. Бащата и по-малкият брат на Мако са сред наследниците на император Акихито, но следващият престолонаследник е чичо ѝ принц Нарухито.

#Нарухито #АКихито #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници