Линейка с пациент чака с часове заради свлачище

Линейка с пациент чака с часове заради свлачище
Нова телевизия
A A+ A++ A

Близо четири часа медицински екип на Спешна помощ-Смолян с пациент в линейката са чакали в малките часове на нощта да бъде разчистено свлачище на пътя Мугла - Смолян, предаде Дарик радио, информира NOVA.

Случаят е от вчера вечерта, когато бил получен сигнал за оказване на помощ на 41-годишен мъж от Мугла, който е с вродено генетично заболяване - повишена чупливост на костите и бил с фрактура на подбедреница. Екипът се отзовал, но на път за болницата в Смолян, на около 4 км от Затворническото общежитие в посока Смолян, пътят им бил препречен от свлачище.
 
Оказало се, че телефоните нямат обхват там и се наложило реаномобилът да се върне отново в селото, от където е потърсено съдействие за разчистването на падналата скална маса. Сигналът е получен около 23.00 ч. на спешният телефон 112.
 
На място веднага бил изпратен екип на местната пожарна. С тяхно съдействие е бил разчистен необходимият терен, за да премине линейката и пациентът е откаран в болница. "Получихме пълно съдействие, пациентът през цялото време е бил спокоен, нямало е проблеми. Всичко е траело около четири часа", коментира директорът на Спешна помощ-Смолян д-р Велин Денев. Свлачището се е образувало в следствие на обилните валежи през последните дни в района.

#линейка #пациент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »