Димитър Методиев, обвинен за кражба на инвалидна количка, остава в ареста

Димитър Методиев, обвинен за кражба на инвалидна количка, остава в ареста
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Окончателно - Димитър Методиев, обвинен за кражба на инвалидната количка на 9-годишния Илиян, остава в ареста, пише НОВА.

Пред магистратите от Софийският градският съд  Методиев каза, че осъзнава и съжалява, че е извършил тази грешка. Пред медиите Димитър Методиев заяви, че не заслужава никакво наказание, съобщава БГНЕС. В разговорите с адвоката си обаче той споделил, че заслужава някакво наказание. „Пред мен каза, че е виновен и затова иска и да сключи споразумение”, каза защитникът му Илиян Павлов.

„Количката е изглеждала просто като количка в силен дъжд и той си е превозил железата с нея, нищо повече”, така адвокатът му пък обясни пред медиите тезата на Методиев как така не е разбрал, че е откраднал инвалидна количка, а го е разбрал по-късно и след телевизионни репортажи. Пред съда Димитър Методиев изрази и готовност да направи дарение. „Чувствал се виновен, иска да обезщети семейството по някакъв начин”, каза адвокатът.

Димитър Методиев е криминално проявен и е осъждан и преди за престъпления против собствеността. Припомняме, че количката на 9-годишния Илиян беше открадната от входа на блока, в който момченцето живее. Новината предизвика широк обществен отзвук.

На 8-и юни открадната количка беше намерена от полицаи в пункт за вторични суровини в кв. „Красна поляна“. Тя вече е върната на семейството.

 

#количка #открадната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници