„Фейсбук” прави момичетата вулгарни и зли

„Фейсбук” прави момичетата вулгарни и зли
Новата адаптация на езика се обяснява като резултат от по-бързия начин на общуване в социалните мрежи и по имейл. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Езикът, използван от младите момичета в социалните мрежи „Фейсбук” и „Туитър”, става все по-елементарен и остър с малкото време, което използват, за да обмислят мнението, което споделят, твърдят експерти.

Промяната се наблюдавала най-вече сред тийнейджърки, които били резки, дори агресивни, в комуникацията си със свои връстници и по-възрастни, предава бТВ.

Новата адаптация на езика се обяснява като резултат от по-бързия начин на общуване в социалните мрежи и по имейл.

Учените твърдят, че подобно поведение се наблюдава по-често при момичетата отколкото при момчетата, тъй като те използвали по-често интернет като начин за комуникация.

Някои британски експерти заключват, че процесът не е на международно ниво, но използването на интернет по принцип дава много по-малко време на младежите да обмислят това, което искат да кажат.

По-рано тази година писателят сър Тери Пратчет предложи използването на „Туитър” и на текстовите съобщения сред младите да бъде ограничено, тъй като се отразявало негативно на начина им на мислене и на лексиката им.

#Фейсбук #Туитър #момичета #език

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »