Протест в Пловдив за бъдещето на общинската болница

Протест в Пловдив за бъдещето на общинската болница
A A+ A++ A

Лекарите от пловдивската болница „Свети Мина“ блокираха за 10 минути кръговото кръстовище на жп гарата от страната на бул. „Руски“ и „Иван Вазов“, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. Медиците излязоха на протестът заради закъснение на майското им възнаграждение и срещу решението на Общинския съвет МБАЛ „Свети Мина“ да бъде слята с бившата Втора градска болница в града. Водачите на превозни средства на натовареното кръстовище мълчаливо изчакаха протеста в знак на съпричастност с хората в бели престилки. Управителят на болницата заяви, че възнагражденията на персонала са изплатени в петък, но много от медиците твърдяха, че все още нямат по сметките превод.

Всъщност това, което ги плаши е бъдещето на болницата, която е знакова за пловдивчани и се намира на възлово място. Според тях, се цели закриване на болницата. Освен това при евентуално сливане с друго болнично заведение поради дублиращи дейности на двете здравни заведения много хора ще останат без работа.


Според общинската управа сливането е единственият начин болница „Свети Мина“ да продължи да съществува, а Общинският съвет отпусна 2 млн. лева за разплащане на просрочени задължения към кредиторите на лечебното заведение. Болницата продължава да трупа дългове и в момента има около 600 000 лева задължения.
Протестът на персонала ще продължи и в следващите дни докато не се променят плановете за бъдещето на общинската болница, заявиха медиците./ Focus News

#Пловдив #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници