Обзор на протест

Обзор на протест
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Граждани излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина в Обзор, която има опасност да се превърне в задния двор на 6-етажен хотел. Мястото, предвидено за застрояване, обхваща над 600 кв. м, купени само за около 45 лв. за кв.м., предаде бТВ.

Сделката е сключена преди повече от 10 години. Местните хора обаче разбират за нея едва през 2015 г., когато в кметството получават писмо от новите собственици. От тогава се водят дела между община Несебър и инвеститорите. На последното дело Административният съд в Бургас отсъди в полза на частниците, като посочи, че парцелът е бил предвиден за бар, а не за парк.

"Парцелът навлиза в пясъка, а това е изключителна държавна собственост", заяви кметът на Обзор Христо Янев. По думите му държавата трябва да се намеси и да защити имуществото си. "Подготвили сме комплект от документи, които тази седмица ще връчим на президента, премиера и на главния прокурор", обеща той. Все още не е издадено разрешение за строеж. Очаква се решението на Върховния касационен съд (ВКС).

#обзор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници