Втора вицеевропейска титла за България по джетски

Втора вицеевропейска титла за България по джетски
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Достойно представяне на българските пилоти на Европейското първенство по джетски в Австрия, което се проведе от 5 до 9 юли Кристиян Киров спечели сребърната купа в Runabout PRO-AM след драматично Мото 3 и временно лидерство в класирането, Марио Михалев завърши на 9-то място при международния си дебют в Runabout novice stock и Novice Ski (прав джет), а при деца прав джет, Алекс Петров финишира на 6-та позиция пише sporta.bg.

За многократния шампион на България Киров, това е втора вицеевропейска титла, като тази година за първи път премери сили в клас PRO-AM. Въпреки, че водеше във временното класиране, драматична ситуация в Мото 3 лиши България от златото.

„Стартирах със забавяне на 4-та позиция и въпреки, че изпреварвах и се движех плътно зад втория състезател, в един момент започнаха да ни изпреварват другите пилоти. Оказа се, че има откачен буй от трасето и състезателите зад нас са скъсявали коридорите си. Мотото беше канселирано след 7-ма обиколка заради тази организационна грешка, но вече беше прекалено късно за нас. Разочарован съм, защото имахме повече от реални шансове да сме първи, както и бяхме във временното класиране. Но това е спорта, не се сърдим, горди сме, че се прибираме с купа в България.“, сподели Кристиян Киров веднага след финиша.

#Кристиян Киров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници