Българските консулства се нуждаят от модернизация

Българските консулства се нуждаят от модернизация
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Остаряла техника и липса на електронни услуги са сред основните проблеми на консулските служби зад граница. В някои консулства помещенията за нашите съграждани били тесни, а заплащането се извършвало в брой, информира външният министър Екатерина Захариева, след като участва в откриването на годишната среща на българските посланици, която се провежда в София./Дарик/

"Знам къде са проблемите на консулските служби - изключително остаряла техника и почти никакви електронни услуги. Почти навсякъде плащането се извършва в брой, което е недопустимо", коментира външният министър.

Захариева декларира, че са предприети действия за поставянето на ПОС-терминали в най-натоварените представителства, а след това ще бъдат оборудвани всички. Проблем е остарялата техника, а на някои места и тесните помещения, защото те не са пригодени за толкова хора. "Изпращаме архитекти и инженери, за да видим къде можем да разширим салоните, в които се чака, за да не стоят наши съграждани отвън", каза първият ни дипломат.

Вниманието на външния министър беше насочено най-вече към електронните услуги.

В заключение министърът допълни, че според прогнозите на 2-ри август ще бъде подписан договорът за добросъседство между България и Македония. Захариева подчерта, че България и Македония не са свързани от жп линия. Фактът, че 530 000 души от Македония посещават България, показва, че те искат да бъдат свързани.

#техника #консулства #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »