Създава се прототип на жилищен модул за орбитална станция над Луната

Създава се прототип на жилищен модул за орбитална станция над Луната
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Американската компания "Локхийд-Мартин" ще се заеме с построяването на прототип на жилищен модул за орбитална станция над Луната и ако той се окаже удачен, Американското космическо ведомство ще финансира изграждането на реален модел, съобщава сайтът на компанията, съобщава ДАРИК.

За успешното усвояване на далечния космос и за отправянето на експедиция до Марс специалистите предлагат създаването на орбитална лунна база. Именно оттук, от лунната орбита, могат да стартират всички бъдещи космически експедиции. Компанията "Локхийд-Мартин" се е наела да построи един от жилищните модули на бъдещия лунен комплекс. За основа е бил използван многоцелевият логистичен модул "Донатело" от програмата на совалките.

За опростяване и ускоряване на процеса ще бъде използвана технологията на триизмерния печат. Компанията счита, че ще се справи с прототипа за 18 месеца.

Сложността на начинанието се обуславя от факта, че за лунната станция се предявяват съвсем други изисквания, в сравнение с модулите на Международната космическа станция. Новият комплекс трябва да има много по-голяма автономност и по-сериозни изисквания относно безопасността. Ако всичко върви по плановете на НАСА, бъдещата орбитална лунна станция може да бъде пусната още през следващото десетилетие.

#Луната #орбитална станция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"