Възможни санкции срещу Китай от страна на САЩ

Възможни санкции срещу Китай от страна на САЩ
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Високопоставени съветници на американския президент Доналд Тръмп обсъждат възможни санкции срещу Китай, съобщава „Политико“, позовавайки се на два източника от администрацията във Вашингтон. /БГНЕС/

Въпросът е бил обсъден през почивните дни и ще се обсъжда и днес. Окончателното решение трябва да бъде взето още тази седмица, заявяват източниците на изданието.

Какво именно ще избере Тръмп не е ясно, но на масата са широк избор от възможности, включително ограничения в сферата на търговията и икономически санкции.

Американският президент е убеден, че Китай не прави достатъчно, за да принуди КНДР да се откаже от своята ядрена програма и ракетни изпитания. Той неотдавна изрази своето разочарование по този повод. Според него Китай само говори, но нищо не прави, макар лесно да може да разреши този проблем. САЩ повече няма да търпят това положение.

Тръмп разказа през април пред „Уолстрийт джърнъл“, че по време на срещата си във Флорида с китайския лидер Си Цзинпин е предложел да направи отстъпки в търговската политика в замяна на предотвратяване на заплахата от КНДР.

САЩ смятат, че Китай имат уникални отношения със Северна Корея и само те могат да окажат влияние на режима в Пхенян, заяви в неделя вицепрезидентът Майк Пенс. Според него Поднебесната трябва да направи повече в тази посока, въпреки предприетите вече стъпки за изолация на Северна Корея. Пенс също така припомни, че Тръмп е дал на Си Цзинпин ясно да разбере това по време на техните разговори.


#Тръмп #КНДР #санкции #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници