Дървета падат върху хора има ли виновен?

Дървета падат върху хора има ли виновен?
Източник: pixabey.com
A A+ A++ A

Възрастно семейство пострада от паднали дървета на пътя. Инцидентът стана в събота. Мъжът и жената спрели до крайпътна чешма близо до Петрохан. Докато си почивали под дебелата сянка, върху тях падат две дървета, информира Нова.

Мъжът е настанен в болница. Единият му крак е с тежка фрактура, а другият може да бъде ампутиран. В „Здравей, България” тази сутрин близките на пострадалите разказаха, че всичко се е случило много бързо и те не са успели да реагират. Според тях инцидентът е можело да бъде предотвратен, ако мястото е било огледано от властите, а изсъхналите - отстранени.

От АПИ обясняват, че при първоначалния оглед на мястото е установено, че дънерът на падналото дърво е бил на повече от 20 м разстояние от пътя и не е тяхна отговорност, а на горския фонд. От местното горско стопанство от своя страна заявиха, че решението за премахване на опасни дървета може да бъде взето от шест институции, сред които и лицата, които стопанисват инфраструктурния обект. В този случай от АПИ, която стопанисва пътищата в страната.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници