Най-зрелищните филми, заснети с дрон – на фестивал в Пловдив

Най-зрелищните филми, заснети с дрон – на фестивал в Пловдив
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Най-зрелищните филми, заснети с дрон по целия свят, бяха показани в центъра Пловдив. За втора поредна година градът под тепетата е домакин на Международния дрон фестивал, информира НОВА.

На Римския стадион бяха прожектирани над 30 късометражни филма, заснети от малките летателни апарати. Напоследък те все повече навлизат в телевизионната и кино индустрията и се превръщат в истинска мания за запалените фотографи.

Да погледнеш света от високо, да видиш красивия град отгоре, хората, малките улици, да минеш през морето и да стигнеш в планината и да отидеш до тези места, където човешки крак не може да стъпи. Това е истинско изкуство и напоследък от хоби се превръща в мания за всеки запален фотограф.

В двете нощи на фестивала в Пловдив участваха дронисти от 29 държави от пет континента. Преживяването да снимаш с дрон е много по-голямо, отколкото с фотоапарат, защото светът отгоре изглежда по различен начин. Казват го трима ентусиасти от Бургас. Първоначално взели дрона, за да правят снимки, но се увлекли по киното и така стигнали до фестивала като участници.

От близо 90 филма журито е подбрало 34, които бяха показани на фестивала за първи път. Всеки от тях е с продължителност  пет минути. Наградите бяха пътувания до Фарьорските острови или Гренландия за победителите.

Идеята на организаторите е с този фестивал Пловдив да стане международен дрон център за Европа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници