Камери в „Шейново” след нападението над лекари

Камери в „Шейново” след нападението над лекари
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

С нова система за видеонаблюдение ще се охранява столичната болница "Шейново". Почти два месеца след нападението над доктор Албена Гагова на най-критичните точки в лечебното заведение се монтират 21 нови камери, информира НОВА.

Случаят шокира със своята бруталност. На първи юли учен генетик от София преби лекарката, изродила бебето му, защото отказала да му даде плацентата на новороденото. След побоя лекарката бе с комоцио, счупен нос и разкъсана устна.

37-годишният Владимир Стоянов, по-късно станал известен покрай случая като Владо-Плацентата избяга и се опита да се укрие. Но бе задържан ден след инцидента.

„След трагичните събития от 1 юли, направихме анализ какви причини могат да доведат до тези нападения и как можем да се предпазим от тях. Стигнахме до два основни извода. Първият – че трябва да подобрим нашата сигурност с видеонаблюдение. С помощта на експерти по сигурността, установихме 21 невралгични точки, където може да възникнат контакти между пациентите и лекарите. На тези места поставихме камери. Едно от тях е входът за реанимацията. Втората група пациенти са тези, които често влизат в болница. Третата група са близки на пациентите, на които трябва да съобщим лоша новина”, заяви за „Здравей, България” зам.-директорът на АГ болница „Шейново” Румен Велев.

Записите от камерите ще се съхраняват и ще бъдат използвани за доказателства в съда при инциденти в болницата.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници