Дел Потро шокира е на полуфинал на US Open

Дел Потро шокира е на полуфинал на US Open
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Хуан Мартин Дел Потро се класира на полуфинал на Откритото първенство на САЩ след победа в четири сета над Роджър Федерер. Аржентинецът надви 36-годишния швейцарец със 7:5, 3:6, 7:6, 6:4 и го спря по пътя му към рекордна шеста титла в Ню Йорк, съобщава бТВ.

На полуфинал Дел Потро ще играе със световния номер 1 Рафаел Надал, който победи Андрей Рубльов. Така феновете на тениса няма да могат да се насладят на класическия двубой Роджър Федерер - Рафаел Надал, които така и не са се срещали на US Open. В другия полуфинал от тазгодишното издание на турнира един срещу друг ще излязат Кевин Андерсън и Пабло Кареньо Буста.

Мачът между Дел Потро и Федерер предложи много интензвина игра и впечатляващи изпълнения и от двамата съперници.  Първият сет вървеше гейм за гейм до 5:5. Тогава двуметровият аржентинец се възползва още от първата си възможност - проби и впоследствие спечели своя сервис гейм.

Вторият сет мина под диктата на носителя на 19 титли от Големия шлем. Федерер проби при 3:1 и беше убедителен до края за да изравни сетовете.

Ранен пробив в третата част изведе Дел Потро напред. Швейцарският Маестро върна пробива и се стигна до тайбрек, в който аржентинецът беше по-концентриран. Това пролича и в четвъртия сет, в който шампионът от US Open 2009 г. проби при 2:2 и задържа преднината си до края за да триумфира след челната си среща с бившия световен номер 1.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници