Здравни инспектори проверяват училищата във Враца

Здравни инспектори проверяват училищата във Враца
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Инспектори от Районната здравна инспекция обикалят училищата във Врачанско, за да направят проверки дали с ремонтите през лятото са изпълнени техните предписания. Такива предписания за безопасните и здравословния условия в училищата се правят в края на всяка учебна година. “До момента няма затворено от нас училище” – коментираха за от РЗИ, пица ДАРИК.


През изминалата седмица на едно училище е издадено предписание. Това е Основното училище “Георги Стойков Раковски” в село Търнак. “Предписанието е до края на месеца да поставим решетки на прозорците на физкултурните салони. Вчера поставихме на единия салон и решетките за другия също са готови, но човекът, който ги монтира в момента е зает и ще ги поставим не в тази, а в следващата неделя” – каза за “Дарик” Людмил Николов – директор на училището. През лятото в сградата са направени само козметични ремонти – боядисани са цоклите на всички стаи и коридори. Очаква се през тази година в училището в с. Търнак да се обучават около 120 деца.

Заради ремонтни дейности за два дни е била спряна детска градина във Враца, съобщиха също от РЗИ. От днес детското заведение отново е отворило врати.
Всички ремонти в училищата трябва да са приключили до 13 септември. Във врачанска област се очаква само в две училища този срок да не бъде спазен – в Професионалната аграрна гимназия “Н. Й. Вапцаров” в Бяла Слатина и в Средното училище в с. Зверино. Строителните дейности там обаче ще бъдат организирани така, че да не пречат на учебния процес – това обяви преди седмица Галина Евденова, началник на Регионалното управление на образованието във Враца. Във всички останали училища ремонтите трябва да приключат преди началото на учебната година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници