Енев преместен в следствения арест, не казва къде са парите

Енев преместен в следствения арест, не казва къде са парите
През цялото време на разпитите Георги Енев е отказвал да съобщи подробности, което е законово регламентирано. Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Охранителят Георги Енев е преместен в следствения арест в Пловдив, съобщи пред журналисти заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Георги Енев беше обявен за общонационално издирване, а след това му беше издадена и европейска заповед за арест, след като беше обявен за основен обвиняем в кражбата на 1.5 млн. лв. от инкасов автомобил на 22 юни.

Около 16.00 часа в четвъртък адвокатът на Енев се е свързал с прокуратурата и е съобщил, че той иска да се предаде. Час и половина по-късно около 17.30 часа той е пристигнал в прокуратурата заедно с адвоката си.

Със себе си охранителят е носил раница с лични вещи – тоалетни принадлежности, говорещи, че се е приготвил да остане в ареста, каза Гаврилов, цитиран от агенция „Фокус“.

Веднага след това Енев е бил преместен в ареста на Първо Районно управление за разпити с разследващия полицай. Разпитите са продължили до късно вечерта там.

През цялото време Георги Енев е отказвал да съобщи подробности, което е законово регламентирано.

По думите на Гаврилов Енев е бил видимо спокоен, а от времето, през което е успял да се придвижи до прокуратурата след обаждането на неговия адвокат, се съди, че той е бил или в Пловдив, или в околностите на града.

Предполага се, че е бил на територията на страната през времето, през което се е укривал, тъй като в момента прокуратурата не разполага с други данни.

Версията за съучастник на Енев е основна от първия момент, каза прокурорът и уточни, че до настоящия момент не са събрани доказателства за това.

В момента с него се извършват процесуални действия. Много пъти са разпитвани близките му.

Обвиненията срещу Енев бяха повдигнати задочно и те са за длъжностно присвояване в особено големи размери, като законът предвижда за това деяние лишаване от свобода от 10 до 20 години. Това обвинение остава актуално.

Дали Енев се е предал, защото очаква сделка с прокуратурата или не, засега остава неясно.

Предстои прокуратурата да внесе искане пред съда за вземане на постоянна мярка за задържане като законовият срок за това изтича в неделя.

#Георги Енев #охранител #инкасов автомобил #Пловдив #Галин Гаврилов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници