Проверяват отпадъците в Панагюрище дали са опасни

Проверяват отпадъците в Панагюрище дали са опасни
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Трябва да се предприемат действия, за да се види дали отпадъците в Панагюрище действително са опасни. Наличието на тези отпадъци там не е пропуск в законодателството. Това каза министър Нено Димов, информира бТВ.

Не случайно е сигнализиране прокуратурата, защото това е очевидно нарушение на закона, допълни той.

Министър Димов каза, че по време на проверката на Районната инспекция се е оказало, че целостта на опаковките не е нарушена.

„Така, че в момента не е опасно, но като цяло това не може да бъде там и трябва да бъде изнесено. Другият въпрос е къде ще бъде изнесено. Транспортирането на опасни отпадъци има строг регламент, строг режим на контрол. Ако той е нарушен, това отново отива в сферата на криминалното”.Преди две седмици bTV първа ви показа как на площадката на военно предприятие и в склад в Панагюрище, на метри от къщите, се съхраняват незаконно опасни отпадъци, химикали бои строителни материали варели с токсични и запалими отровни вещества.

лед разследването на bTV за опасни отпадъци в Панагюрище, регионалната екоинспекция даде собственика им на прокурор.

Във връзка със завода за биогаз министър Димов заяви, че това е едно много модерно производство, което решава сериозен екологичен проблем, превръщайки много сериозен отпадък в енергия.

От друга страна обаче, той по никакъв начин не трябва да нарушава комфорта на хората, допълни министърът.

„По закон ние имаме определени вредни емисии, които следим във въздуха. В С. Труд те непрекъснато са следени през последните години и не се надвишават. Там не попадат обаче миризмите.

Разбрах, че на 19-ти или на 20-ти Общинският съвет ще се събира да гледа този случай. Това е локален проблем, който трябва да бъде решен”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници