Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за околната среда

Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за околната среда
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Парламентът отхвърли наложеното от президента Румен Радев вето върху промените в Закона за околната среда, информира ДАРИК.

С тях се премахва втората съдебна инстанция по делата за обжалване на одобряване на оценка за въздействието върху околната среда на така наречените обекти от национално значение.

В мотивите на държавния глава се посочва, че държавата трябва да има ефективен контрол при регулациите на околната среда, така има опасност да се намали възможността за защита.

В продължилия няколко часа дебат управляващите очаквано защитиха първоначално приетите промени, който отменят втората съдебна инстанция. Бившият конституционен съдия и депутат от ГЕРБ Георги Марков видя в случващото се намесата на Протестъри.

И отново очаквано от БСП защитиха ветото на президента и поискаха да не събарят приемани промени отново. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова предупреди, че са готови на крайни мерки

"Ние, ако приемате за втори път закона, ще го внесем в Конституционния съд", категорична бе Нинова.

От БСП поискаха ветото да бъде прието и да се изработи нов закон, но управляващите не се съгласиха и в крайна сметка отхвърлиха ветото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници