Нов протест срещу цената на тока организират във „Фейсбук“

Нов протест срещу цената на тока организират във „Фейсбук“
На един плакат бе изписано пък „Докога кучкари и помияри ще управляват България“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов протест срещу увеличението на цената на тока с 13% организират в петък вечерта граждани чрез социалната мрежа „Фейсбук“.

Над сто пенсионери се събраха пред ДКЕВР към 11:00 часа в петък, за да протестират срещу високите цени на тока. Протестът бе организиран от няколко пенсионерски организации, предаде БГНЕС.

Пенсионерите носеха българското знаме, дълго няколко метра, което разпънаха пред ДКЕВР. Раздаваха листовки с образа на Бойко Борисов върху тиква, а надписът гласи: „Мутро, стига лъжи, махай се“.

Протестиращите направиха крайни изказвания против Ангел Семерджиев, против управляващите и към премиера. И плакатите, които носеха, също показваха това.

На един от плакатите абревиатурата на ДКЕВР вместо като Държавна комисия за енергийно и водно регулиране бе разгърната като Държавна комисия за енергийно и водно разграбване.

На един плакат бе изписано пък „Докога кучкари и помияри ще управляват България“.

Възрастните хора пресмятат сериозното увеличение на цената на тока с включването на ДДС да стигне над 15%. А тъй като цената на тока ще доведе до увеличението на други стоки и услуги, реалното увеличение ще стигне около 40%.

Любомир Славчев, който дойде на протеста със съпругата си, каза че за 52 години стаж получава 205 лв. пенсия.

„Пенсията свършва в същия момент, в който я взема, като платя сметките“. И той, и съпругата му, която взема още по-малко, дойдоха на протеста, подготвени с много плакати. На единия от тях върху магистрала бе изобразен знак, на него беше изписано: „Тук почиват пенсиите на българите, спете спокойно под асфалта“.

#Фейсбук #ток #ДКЕВР #протест #пенсионери #Ангел Семерджиев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници