Протест срещу закриването на пожарната служба в Пампорово

Протест срещу закриването на пожарната служба в Пампорово
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Хотелиери в Пампорово протестират срещу закриването на Пожарната в курорта.

Бизнес и местна власт недоумяват как преди старта на сезона курорт от национално значение ще остане без подобна структура. В зимния сезон над 15 000-на леглова база в комплекса се подлага на риск, в случай на инцидент, категоричен е един от собствениците на апартаменти в Пампорово Николай Рагин.

"Всички, които в момента сме тук, силно се надяваме, че правителството в лицето на г-н Бойко Борисов, ще вземе правилното решение и ще спре тази идея, която наистина е безумна. Това е национален курорт, с национално значение и няма как тук да се създава частна пожарна. Това просто е решение на хора, които стоят в кабинета, написали една наредба с някакви изисквания без да са се сблъскали с действителността, с реалността какво се случва тук на място", коментира кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, иформира ДАРИК. 

Против закриването на пожарната на днешните протести в курорта, където се събраха местни хотелиери и общинари от Чепеларе се обяви и Екатерина Дафовска, която също има хотел в Пампорово. "Против съм закриване на службата, защото както чухте от всички инстанции и хотелиери, много голяма несигурност ще има в нас", заяви тя.

Общинари и хотелиери ще изготвят протестно писмо, което ще изпратят до премиера, министъра на вътрешните работи и до министъра на туризма.

Тя се закани да внесе питане в Народното събрание, относно намерението за закриването на Пожарните служби в Пампорово и Боровец.

#Пампорово #пожарната #протести #Боровец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай