Фандъкова издейства лифтовете на Витоша да бъдат пуснати

Фандъкова издейства лифтовете на Витоша да бъдат пуснати
Симеоновският и Драгалевският лифт ще бъдат пуснати до края на юли, най-късно началото на август. Снимка: „Тема“
A A+ A++ A

Лифтовете на Витоша отново ще заработят, стана ясно след среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на „Витоша ски“.

„Симеоновският и Драгалевският лифт ще бъдат пуснати до края на юли, най-късно началото на август“, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след срещата с председателя на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация Валя Чилова, представители на „Витоша ски“ и заместник-председателя на Агенцията по горите Красимир Каменов, предаде агенция „Фокус“.

„Намерено е съвместно решение между Агенцията по горите и „Витоша ски“. Ще могат да се прочистят просеките под лифтовете“, посочи Фандъкова. Тя е поставила въпроса за надеждността на съоръженията.

„Едновременно с работата на съоръженията получих уверение, „Витоша ски“ поеха ангажимент, че ще поискат от Държавния технически надзор и проверка със съответните предписания, ако се наложат, за да може да се отстранят, така че – да сме сигурни, че през месец август лифтовете ще бъдат пуснати и те няма да представляват риск за хората“, обясни тя.

#лифтове #Витоша #Йорданка Фандъкова #Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници