БСП: Искаме необлагаем минимум, защото българите живеят в потресаваща бедност

БСП: Искаме необлагаем минимум, защото българите живеят в потресаваща бедност
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

В предложения алтернативен бюджет БСП иска въвеждането на необлагаем минимум, защото огромна част от българското население живее в потресаваща бедност. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на социалистите Крум Зарков, информира НОВА.

„От около 3 милиона осигурени българи, 2,8 милиона получават заплати от между 510 и 3300 лева. Има обаче и такива, които взимат в пъти повече от останалите и те ще трябва да плащат по-високи данъци”, обясни Зарков.

Във вторник от БСП поискаха въвеждане на прогресивен данък и необлагаем минимум. Идеята е удръжките от минималната работна заплата да отпаднат, а данъците да се определят спрямо доходите - колкото повече са те, толкова по-високи да бъдат налозите.

„Плоският данък не е лява марка. Той изигра своята роля и затова предлагаме сега да се дебатира”, каза още Крум Зарков.Според него средствата, разпределяни в различни сектори, продължават да се увеличават без да се правят сериозни реформи.„Повечето пари не водят до по-добри резултати”, коментира още депутатът от БСП.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници