Еднопосочен билет "без значение къде"

Еднопосочен билет "без значение къде"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

От началото на годината обемът на продажбите на еднопосочни самолетни билети в Обединеното кралство се е увеличил пет пъти. Експертите, които анализират пазара определят ситуацията като нова тенденция в пътуването.

Отчетният ръст на one way ticket е с 500%, което би могло отчасти да се оправдае с нарастващо чувство на неудовлетвореност и несигурност около Brexit и със страховете, че това може да вдигне цените на самолетните билети. Тенденцията е отличителен белег на генерацията от хора, които искат едно незабравимо преживяване, за да избягат от монотонността на всекидневния живот и работа.

Според данни на сайта за резервация на самолетни билети Kiwi, от началото на годината обемът на така наречените спонтанни продажби се е увеличил многократно. Потребителите въвеждат дати, но не посочват конкретна посока, позволявайки на търсещата машина да предлага опции за полети до най-популярните и достъпни градове и държави. Интересното е, че от предлаганите възможностите британските пътници най-често избират Ню Йорк, Тел Авив и Амстердам.

Журналистите отбелязват, че броят на англичаните, които искат да напуснат "без значение къде", се е удвоил, след като страната гласува да излезе от ЕС през юни 2016 г.

Според доклад на Националната статистическа служба около 12 млн. жители на Обединеното кралство са пътували в чужбина през 2016 г., което е с 14% повече от година по-рано. Експертите очакват по-нататъшен растеж поради непрекъснато разширяващия се избор на посоки. Увеличението ще се случи в съответствие с глобалните тенденции. Очаква се международният туристически поток в периода между 2010 г. и 2030 г. да се увеличи с 3.3%. Световната организация по туризъм прогнозира, че до 2030 г. броят на туристите ще достигне 1.8 млрд. души.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници