Цветан Симеонов: СЕТА е добра възможност за българския бизнес

Цветан Симеонов: СЕТА е добра възможност за българския бизнес
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Икономическото и търговско споразумение СЕТА между ЕС и Канада дава възможности за износ и инвестиции на българския бизнес. Това коментираха посланици и представители на големи асоциации по време на българско-канадски бизнес форум. София е домакин на събитието.

Бизнес форумът „Защо Канада?“ е под егидата на Канадското посолство в Букурещ, акредитирано за България, и има за цел да предостави информация за търговските взаимоотношения между България и Канада, бизнес климата, административната и данъчна система, възможностите за българските фирми на канадския пазар и конкретни условия за износ на стоки и услуги към Канада.

Икономическото и търговско споразумение на ЕС с Канада (СЕТА) е добра възможност за българския бизнес, отбеляза в началото на форума председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. "БТПП е поддръжник на разширяването на възможностите за българския бизнес, а споразумението с Канада е доста голяма стъпка в тази посока. Затова ние го приветствахме през целия период на обсъждане и се включвахме в полза на неговото реализиране", каза той.

Посланикът на Канада у нас Кевин Хамилтън отбеляза, че страната ни играе ключова роля на Балканите, а освен това икономиката ни се развива динамично.„България е център на региона и е добро място за инвестиции. А инвестициите ще бъдат много по-лесни след Икономическото и търговско споразумение на ЕС с Канада (СЕТА). И сега ще ви дам конкретни примери за това. Споразумението ще даде нови възможности за българските фермери и земеделските производители, защото така пазарите в Канада ще бъдат отворени за българските производители“, каза дипломатът. 

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев отбеляза, че споразумението между ЕС и Канада отваря много нови врати за българския бизнес. СЕТА и споразумението за стратегическо партньорство създават нова, по-добра стратегическа и икономическа работа за задълбочаване на сътрудничеството между Брюксел и Отава, като в същото време разкриват много нови възможности за отделните държави членки, отбеляза той.Заместник-министър Георгиев припомни, че Канада е важен партньор и приятел за страната ни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници