Tesla представи дългоочаквания си влекач и най-бързия автомобил

Tesla представи дългоочаквания си влекач и най-бързия автомобил
A A+ A++ A

Tesla представи дългоочаквания си влекач, съобщава Money.bg, пише news.bg 

Tesla Semi, както всички други продукти на компанията, ще се задвижва с електрически мотори - четири на брой, които ще работят независимо.

 

Снимка 324036

 

Какви са характеристиките?

С едно зареждане той ще изминава поне 800 километра напълно натоварен със скорост 100 км/ч

На новите Megachargers 30 минути заряд на батериите ще осигурява поне 640 километра пробег

Илън Мъск гарантира, че Tesla Semi няма да се счупи поне 1 милион километра

Ускорението от 0 до 100 км/ч е 5 секунди за влекача и 20 секунди с натоварено ремарке и общо тегло от 35 тона - колкото е максималното разрешено в САЩ

Точната цена на Tesla Semi не бе съобщена, но Мъск заяви, че ще излезе доста по-евтино от дизелов влекач, когато бъдат сметнати цената за километър, както и покупната цена. Всички влекачи ще бъдат оборудвани с Autopilot, а заради батериите и ниския център на тежест преобръщането "ще бъде много трудно".

 

Най-бързата произвеждана серийнa кола в света

 

Снимка 324034

 

Изненадващо, Мъск представи още един продукт: обновена версия на Roadster. Тя ще бъде най-бързата кола, произвеждана серийно, в света. Четириместното купе ще се ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.9 секунди - световен рекорд. Ускорението до 160 км/ч ще отнема едва 4 секунди.

Roadster ще бъде снабдена с батерии, които ще й позволят да изминава 1 000 километра с едно зареждане.

Благодарение на мощния си електрически мотор, автомобилът ще счупи и още един рекорд - ще изминава 400 метра за 8.9 секунди, ставайки първата произвеждана серийно кола, която ще падне под 9 секунди.

Цената на Roadster ще започва от 200 000 долара. Всеки може да запази модел срещу 50 000 долара депозит. А ако иска да получи някоя от първите 1 000, депозитът скача на 250 000 долара. Автомобилът трябва да излезе на пазара през 2020 г.

 

#Tesla #влекач #Мъск #батерии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай