Банско в поредна международна класация за най-изгодни ски дестинации

Банско в поредна международна класация за най-изгодни ски дестинации
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Българският зимен курорт Банско попадна в класацията на интернет сайта Momondo за най-изгодни ски дестинации. Източна Европа предлага редица алтернативни дестинации, където любителите на зимни спортове могат да спестят от цените, без да се отказват от хубавите преживявания в студения сезон, пише медията.

В списъка на Momondo за най-изгодни ски ваканции в Източна Европа Банско е поставен на 6-о място. Родният курорт предлага не само добри снежни условия, но и чудесно приключение за любителите на ски. Подобно на всички други класации за зимни курорти, в които попада, и в тази Банско е отличен заради мрежата си от писти. Сайтът отбелязва, че в българския курорт са налице всички условия за "дръзко" практикуване на зимни спортове, но същевременно има и писти, където може да бъде упражнявано и по-спокойно спускане. А след него гостите на курорта може да се отпуснат с чаша горещ шоколад пред камината на някой от многобройните уютни хотели, предаде Фокус.

В класацията на Momondo попадат още няколко курорта, разположени в балканските държави - македонският Попова шапка (8-о място), словенските Ясна и Кранска гора (съответно 5-о и 7-о място), а също и Яхорина в Босна и Херцеговина (3-о място).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Дестинации
Последно от Дестинации

Всички новини от Дестинации »