Зачестяват фалшивите сигнали за закъсали автомобили

Зачестяват фалшивите сигнали за закъсали автомобили
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

В последно време започна подаването на фалшиви сигнали за закъсали автомобили и задръствания и в момента, в който се подаде такъв сигнал, ние трябва да реагираме мигновено. Поне 15-20 сигнала имаше във вчерашния ден (27 ноември) от районите на Монтана, Перник, Кюстендил.

Това заяви инж. Дончо Атанасов, председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), в ефира на БНТ по повод зачестилото подаване на фалшиви сигнали към АПИ.  Той поясни, че поне 20 машини са изпратени на местата, за които са подадени фалшиви сигнали, което създава допълнително дискомфорт в стройната организация на работата на Агенцията.

Фирмите, с които имаме договор за зимно почистване и поддържане, са достатъчно опитни. Има няколко ограничения за движение на тежкотоварни автомобили предимно по проходите Превала, Роженски, Батак – Доспат, Велинград – Юндола и Троян – Кърнаре, които в рамките на днешния ден ще бъдат изчистени, поясни инж. Атанасов. Правим всичко необходимо Троян-Кърнаре да е преходим. Проходът към момента е добре обработен и няма проблем за леките автомобили и бусовете. 

При огромния брой тирове, които минават по републиканската пътна мрежа, един е достатъчен, за да създаде блокиране на движението, предупреди още Дончо Атанасов. Никога по никакъв повод шофьорите на леки и тежкотоварни автомобили не трябва да тръгват с износени гуми в зимни условия, апелира още той.

По думите му за поддръжка на опасния участък от пътя от Сопот до пътния възел Ловеч – Троян (районът около ловешкото село Микре, където стана тежка катастрофа с  9 пострадали- бел. ред.), АПИ е заделила над 500 000 лева. „Вчера съм поръчал наново одит по пътна безопасност, за да видим какво още можем да направим допълнително в посока пътна безопасност. Драстичното нарушаване на Закона за движение по пътищата създава огромни проблеми на всички ведомства”, каза още инж. Дончо Атанасов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници